Information om Kronch Hundfoder

Kronch hundfoder tillverkas i Danmark av Henne Pet Food och är baserat på färsk lax.
Fabriken ligger på Danmarks västkust, granne med en av Europas ledande laxproducenter. Därifrån transporteras laxen den korta biten direkt över till Henne Pet Foods fabrik.

Övriga ingredienser i fodret är också av högsta kvalitet och är så långt det är möjligt producerat i närområdet. Vete och korn odlas i Danmark och majs och ris är producerat i Europa. En viss del av svinfett tillsätts och det är samma fett som man själv köper i livsmedelsbutiken.  

  • Fodret innehåller inga konserveringsmedel, färg- och aromämnen, endast naturliga vitaminer och antioxidanter.
  • Fodret är rikt på Omega -3 och Omega -6 omättade fettsyror likväl som de essentiella aminosyrorna.
  • Fodret lämpar sig utmärkt till hundar med klåda, mjäll, torr päls och allergier.
  • Fodret finns i varianter för alla behov, från dietfoder till högenergifoder för valpar och digivande tikar. Läs mer om de olika varianterna under respektive produkt.

Lax som fettkälla

Fett är hundens viktigaste energikälla. Fettet i fodret tillför hunden båda de essentiella fettsyrorna Omega-3 och omega-6 som är nödvändiga för att upprätthålla kroppens alla funktioner.

Fettsyran Omega-3 finns i fet saltvattensfisk som till exempel sill, makrill, ål och lax. Jämfört med all annan fisk är innehållet av Omega-3 högst i lax. Omega-3-fettsyrans hälsofrämjande verkan beror på två fettsyror kallat EPA (eicosapentaensyra) och DHA (docosahexaensyra). Dessa två fettsyror finns enbart i fisk och ingen annanstans i naturen. Lax innehåller dessutom fettsyran Omega-6.

Vid användandet av lax som fettkälla i foder överförs de viktiga Omega-3 och Omega -6 fettsyrorna till fodret och dess höga innehåll av dessa fettsyror har en positiv verkan på hundens hud och päls. På detta sätt motverkas pälsproblem som allergi, håravfall, torr hud, klåda samt matt päls. Den höga koncentrationen av fettsyrorna stärker också immunförsvaret samt ökar fruktbarheten. Det minskar även risken för hjärt- och kärlsjukdomar.


Lax som proteinkälla

Proteiner från lax innehåller samtliga essentiella aminosyror. När man använder lax som proteinkälla i hundfoder säkrar man således att hunden får i sig alla livsnödvändiga aminosyror.
Laxens proteiner har dessutom ett mycket högt biologiskt värde vilket är ett uttryck för hur stor del av proteinerna som hunden verkligen kan utnyttja.
Proteiner från lax har ett biologiskt värde på 94%, vilket är mycket högt om man jämför med övriga animaliska proteinkällor (se proteinlinjen nedan).
Detta ger ett lättsmält foder med hög upptagningsförmåga av protein som dessutom resulterar i en lägre foderförbrukning och en mindre mängd avföring.


Laxen enbart utgör naturligtvis inte fodret

Fodret är därför sammansatt av de absolut bästa kvalitetskontrollerade råvarorna vi kan frambringa. Det är också mycket precist balanserat med hänsyn till näringsämnen, vitaminer och mineraler.

Vi har bland annat tillsatt cholinclorid och lecitin. Dessa bägge naturliga ämnen medverkar till att öka hundens fettförbränning. Därför kan hunden bättre utnyttja energin i fodret och på så sätt uppnår man en lägre foderförbrukning.


Extruderat foder

Under extruderingen uppvärms alla fodrets ingredienser under högt tryck till mer än 130 grader Celsius. Då dödas alla bakterier och vegetabiliernas stärkelse (för hunden osmältbara) reagerar med vatten och förvandlas till lättsmälta kolhydrater. Vegetabiliernas stärkelse blir på så sätt tillgängliga för hunden, vilket medför en bättre upptagningsförmåga och ett bättre utnyttjande av fodret.


Vilka antioxidanter används?

Vi tillsätter enbart naturligt förekommande och livsmedelsgodkända antioxidanter i form av starkt tokoferolhaltiga substanser av naturligt ursprung (vitamin E) 6-Palmityl-L-ascorbinsyra (C-vitamin) och propylgallat).

I hundens kropp bildas ”fria radikaler” (cellförändande komponenter) som dels kan vara cancerframkallande, dels kan reducera immunförsvaret. Naturliga antioxidanter neutraliserar dessa och förbättrar därför hundens hälsotillstånd.

Fodret finns alltid hemma i butiken eller går att beställa i vår webbutik!